Dinu Augustin Criste: „Candidez independent, deoarece am cam același respect pentru toate partidele din România, adică nu prea mult”

Dinu Augustin Criste este candidat independent la primăria Florești. De ce a ales să fie independent și cine îl susține, ne spune în interviul de mai jos.

Știri din Florești: Cum ați luat hotărârea de a candida?

Dinu Criste: Am luat decizia să candidez, pentru că direcția în care Floreștiul a evoluat în ultimii patru ani, și nu numai în ultimii patru ani, ci în ultimii doisprezece ani, e o direcție pe care nu am îmbrățișat-o deloc. Dacă lăsăm această direcție să continue, nu va face altceva decât să calamiteze calitatea vieții celor care trăiesc acolo. De la nivelul traficului, la nivelul urbanismului absolut anarhic, la lipsa serviciilor pentru populație în comunitate, totul este haotic.

Știri din Florești: De ce independent?

Dinu Criste: Am optat să candidez independent, deoarece am cam același respect pentru toate partidele din România, adică nu foarte mult. Nu mi se pare că mă inspiră unii mai mult decât alții. Sigur, având în vedere faptul că, deocamdată, la Florești guvernarea locală e deținută de PNL, e natural că am acceptat suportul celor de la PSD, pentru a înlocui ce se întâmplă în momentul de față acolo. Poate în alte condiții, dacă era PSD-ul la guvernare în Florești și ar fi fost același dezastru în comună, astăzi, fără nicio problemă, aș fi solicitat, în cazul în care aș fi candidat și sprijinul PNL-ului. Nu am o apartenență politică față de unii sau față de alții, îmi sunt egali. Ideea este că vrem schimbare, iar atunci când vrei schimbare ești pus și în postura de a negocia parteneriate și suport.

Știri din Florești: Cei din PSD vă susțin totuși..

Dinu Criste: Așa este, am susținerea celor de la PSD, însă am această susținere în condițiile în care eu afirm încă o dată, ca toată lumea să priceapă, chiar dacă unii nu vor să înțeleagă lucrul acesta, faptul că sunt un independent, nu sunt membru de partid și nu o să devin membru de partid. Niciodată nu o să devin membru de partid. Dacă în viitor aș mai avea apetență pentru zona publică, tot din aceeaşi postură aș face-o, din poziția de om independent, căruia dacă i se cere să-și pună competență în slujba unei activități, o face cu plăcere.

Știri din Florești: Ce şanse de câştig credeţi că aveţi?

Dinu Criste: Am toată încrederea că toți cei care locuiesc în Florești își vor da seama că avem aceeași viziune asupra vieții pe care o trăim aici. Avem aceeaşi neîncredere în partidele politice din România, de accea sunt independent, la fel ca și cetățenii. Dacă ei votează cu mine, votează cu ei. Felul în care a fost guvernat Floreștiul arată faptul că acum patru ani am votat împotriva noastră și împotriva copiilor noștri, iar acest lucru trebuie schimbat.

Știri din Florești: Să înțeleg că tocmai acest lucru vă recomandă, faptul că sunteți independent…

Dinu Criste: Trag nădejde că oamenii o să dea cu flit partidelor politice, pentru că alternanța asta am văzut-o în România. Dacă nu-i stânga, e dreapta, dacă nu, este stânga cu dreapta și tot așa. Încrederea în partide e zdruncinată, iar din păcate această neîncredere se transmite și asupra unor oameni care vin independenţi și candidează, iar oamenii nu le acordă încredere, mergând pe principiul toți o apă și-un pământ. Această treabă denotă și o lipsă de maturitate a electoratului din România, care ar trebui să se apropie puțin de profilul candidatului, să-l vadă cine e, ce vrea și de ce vrea acele lucruri.

Știri din Florești: Dacă nu ați fi candidat dumneavoastră pe cine ați fi votat?

Dinu Criste: Dacă nu aș fi candidat eu, probabil l-aș fi votat pe Dan Maier, candidatul celor de la ALDE. Vine de curând spre zona politică și este un băiat de caracter, respectos și respectabil pe care îl cunosc personal. Nu îl pot suspecta că ar avea derapaje de integritate în raport cu comunitatea locală.

Știri din Florești: Cine este susținătorul dumneavoastră numărul unu?

Dinu Criste: Susținătorul meu numărul unu este cetățeanul. Tocmai de aceea îi propun parteneriat și îi spun cetățeanului că dacă eu merg la primărie, vine și el la primărie. Societatea românească dacă vrea să-și schimbe viața trebuie să devină parte la actul de guvernare și nu doar să voteze din patru în patru ani.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu