Cum stau partidele din Florești pe Facebook?

Peste jumătate dintre români au conturi pe Facebook, iar procentul este chiar mai mare la Florești, o localitate tânără și dinamică. Cum se adresează politicienii locali acestui electorat în mediul virtual?

USR stă relativ ok: are o pagină cu 1447 de like-uri, pe care nu se mai postează însă de luna trecută. PLUS a adunat 563 de fani pe pagina lor și publică constant mesaje. Mai există și o pagină-fantomă cu 2 likes, creată și abandonată anul trecut. Alianța celor două partide deține acum propria pagină, cu 119 aprecieri, dar puține postări deocamdată.

PNL se prezintă modest, având o pagină cu doar 582 de fani. Postările au însă un număr surprinzător de mare de like-uri. Femeile liberale vin cu o pagină separată, care a atins cifra de 142 aprecieri.

Partidul Ecologist, al actualului primar fost liberal, nu și-a făcut pagină de Facebook.

Concurența ecologiștilor (Verzii) are însă pagină, cu 203 aprecieri și multe mesaje despre Florin Călinescu.

PSD vine cu o pagină care a strâns 1335 de fani. Pesediștii se luptă cu Iohannis, dar la nivel local simulează doar opoziția.

ALDE se laudă cu o pagină care a ajuns la 721 de aprecieri. Se postează însă destul de puțin, majoritatea mesajelor fiind doar share-uri „de la centru”.

PMP a creat o pagină care a atins doar nivelul de 172 like-uri. Ca și în restul județului, principala preocupare a organizației este sexul și identitatea de gen.

Pro România joacă tare pe Florești: pagina lor a ajuns la 698 de fani, considerabil mai mult decât colegii lor din alte localități ale județului. Nivelul de interacțiune este însă destul de scăzut.

UDMR deține o pagină cu 520 de aprecieri, postări dese, dar numai în maghiară.

Mai trebuie menționat și Alternativa Dreaptă, partid mic, dar care are o pagină cu 271 de like-uri, pe care se postează consecvent.

Cam așa stă situația în Florești. Dacă este bine sau nu – depinde de perspectivă…

 

 

Distribuie articolul

Lasă un comentariu