Consiliul Județean Cluj a derulat o nouă acțiune de ecologizare în zona lacului Tarniţa

Consiliul Județean Cluj, prin Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat al Județului, a derulat o nouă acțiune de ecologizare a zonei lacului de acumulare Tarniţa, situat în vecinătatea drumurilor judeţene DJ 107P şi DJ 107N. Au fost strânse toate deșeurile depozitate ilegal, acestea fiind transportate în locurile special amenajate pentru depozitare.

Potrivit autorităților județene, deși responsabilitatea menținerii curățeniei și a colectării deșeurilor din acest areal revine Primăriei comunei Gilău, a fost întreprinsă această nouă acțiune din dorința de a răspunde așteptărilor turiștilor care, în număr mare, continuă să viziteze zona și în acest sezon.

Acțiunea face parte dintr-un șir întreg de operațiuni de igienizare derulate periodic în această zonă. Astfel, doar costul ultimelor două asemenea operațiuni derulate de Consiliul Județean, dincolo de resursele proprii folosite, a fost de circa 12.000 de lei: 5.344,65 lei și 6.432,43 lei.

Chiar dacă obligația salubrizării acestor zone aparține primăriilor locale, am considerat normal să le venim în ajutor. Pe de altă parte însă, nu trebuie uitat faptul că cele mai interesate în asigurarea unui mediu curat, care să atragă turiștii și investitorii, sunt primăriile, motiv pentru care așteptăm de la acestea măsuri concrete, ferme și care să dea rezultate pe termen lung” a precizat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

În vederea recuperării cheltuielilor presupuse de operațiunile de salubrizare, dar și a stopării fenomenului de depozitare ilegală a deșeurilor în zonă, oamenii legii au derulat deja o serie de controale și a identificat mai multe persoane care s-au făcut vinovate de aceste fapte. Împotriva acestora, Consiliul Județean urmează să se îndrepte cu acțiuni în justiție pentru recuperarea prejudiciului.

 

Distribuie articolul

Lasă un comentariu