Consiliul Județean anunță primele intervenții pe drumurile județene în sezonul rece 2017 – 2018

Consiliul Județean anunță efectuarea primelor intervenții pe drumurile județene în sezonul rece 2017 – 2018. Potrivit autorităților județene, s-a intervenit pe următoarele drumuri județene,:

  • DJ 107P Someșu Rece – Mărișel,
  • DJ 103K Căpușu Mare – Agârbiciu – Dângău – Râșca – Beliș,
  • DJ 108C Răchițele – Doda Pilii – Ic Ponor.

În toate aceste situații, s-a intervenit cu utilaje cu lamă pentru curățarea zăpezii de pe carosabil, fiind folosită o cantitate de 20 de tone de material antiderapant pentru combaterea poleiului și a lunecușului, inclusiv sare. Tot în zona de munte, în situații cu totul izolate, s-a intervenit pentru înlăturarea unor copaci sau a materialului pietros de pe carosabil sau din apropierea căii de rulare.

„Clujenii pot să stea liniștiți, drumurile județene din Cluj au trecut cu bine primul test al sezonului rece din acest an și sunt pregătite pentru tot ceea ce iarna va aduce. Așa după cum am informat deja, contractele subsecvente pentru deszăpeziri au fost semnate din timp, la fel ca și planul operativ de intervenții în baza căruia se derulează pe drumurile județene toate operațiunile specifice iernii”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Reamintim în acest context faptul că, în ceea ce privește drumurile județene din județul Cluj, firmele responsabile pentru asigurarea serviciilor de deszăpezire precum și a altor lucrări specifice pe timp de iarnă sunt SC Diferit SRL pentru lotul 1 (zona Gilău-Huedin), respectiv Asocierea Drumuri și Poduri Județene Cluj SA – Societatea de Construcții Napoca SA pentru loturile 2 (zona Turda) și 3 (zona Gherla-Dej).

Distribuie articolul

Lasă un comentariu