CJ Cluj: Despăgubiri în valoare de 30.000 lei pentru Gilău, pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale

Plenul Consiliului Județean Cluj va dezbate în cadrul ședinței ordinare de luni, 30 octombrie 2017, un proiect de hotărâre ce vizează acordarea de sprijin financiar pentru opt comune precum și pentru orașul Huedin, în vederea înlăturării efectelor negative ale fenomenelor meteorologice extreme care au lovit județul în ultima perioadă.

Inițiat de președintele Alin Tișe, proiectul propune alocarea, din fondul de rezervă al bugetului Consiliului Județean, a sumei totale de 244.000 lei pentru eliminarea efectelor fenomenelor periculoase produse preponderent în luna septembrie dar și în lunile mai și iunie 2017. 

„E o măsură pe care o consider a fi mai mult decât necesară și utilă pentru că acesta este rolul nostru, de a veni în sprijinul comunităților locale aflate în dificultate. Scopul acestui ajutor financiar este acela de a readuce la starea inițială obiectivele de interes public afectate semnificativ de natura dezlănțuită, astfel încât clujenii să se poată bucura de ele în mod normal”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Potrivit informațiilor oferite de autoritățile județene, comnei Gilău îi vor fi oferiți 30.000 de lei, pentru decontarea lucrărilor de reparații la acoperișurile mai multor obiective de interes, respectiv căminele culturale din Gilău și Someșul Rece, spitalul vechi, grădinița nouă, internatul și clădirea terenului de fotbal din localitatea Gilău.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu