Ce planuri are USRPLUS pentru un Florești curat și verde?

Pentru un Florești mai verde și mai curat, echipa USRPLUS vine cu proiecte concrete cum ar fi:

  • Stabilirea unor zone verzi de mari dimensiuni prin înființarea de păduri-parcuri pe dealurile din zona de Sud a Florestiului. Am identificat zonele din Florești unde se pot amenaja păduri-parcuri: dealul din spatele străzii Cetății, dealul din spatele străzii Teilor, dealul din spatele străzii Razoare. Întregul conceptul de pădure-parc se naște din ideea de intervenție minimală asupra vieții pădurii. Nu se fac alei cu asfalt ci se amenajează cu pietriș sau alte materiale naturale. În felul acesta se nasc trasee de alergat, de mers cu bicicleta sau de plimbare. Se creează un spațiu pentru petrecerea timpului liber, ușor accesibil unde copiii pot alerga în voie fără teama mașinilor, departe de poluare și praf asigurandu-ne că aceste spații verzi sunt protejate de construcții.
  • Amenajarea unui culoar verde pe malurile Someșului: amenajarea de promenade, piste pentru biciclete și alte facilități comunitare (plaje urbane, piețe volante, amfiteatre în aer liber etc.), pentru valorizarea și integrarea acestora în beneficiul cetățenilor.
  • Amenajarea zonei Poligonului.
  • Plantarea de arbori și arbusti intre imobilele de locuințe și pe marginile străzilor pentru creșterea confortului termic pe durata verilor, creșterea calității aerului și regenerarea peisajului urbanistic.
  • Gestionarea eficientă a deșeurilor prin implementarea colectării selective. Ne asumăm ca o să depunem toate eforturile necesare ca actuala situație dezastruoasă în gestionarea deșeurilor să fie doar o amintire. Concret vorbim aici de alinierea la standardele europene pentru gestionarea integrată a deșeurilor în UAT Florești.

În ciclul de finanțare 2021-2027 Uniunea Europeană va aloca o sumă foarte consistentă pe tot ceea ce ține de mediu. Aproximativ 30% din întregul buget va fi alocat prin diverse programe de finanțare pentru proiecte ce țin de mediu.

Cu intervenții minimale și grijă pentru natură, putem să schimbăm fața Floreștiului dintr-un dormitor fără spații verzi într-o suburbie verde de unde nu mai vrei să te muți.

Material electoral realizat de Napobit SRL, la comanda Partidului PLUS Cluj, cod mandatar financiar: 21200391

Distribuie articolul

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu