Băltărețu: „Boc anulează a doua oară licitația pentru centura ocolitoare” Traficul din Florești, Baciu, Cluj-Napoca, Apahida și Jucu rămâne un coșmar!

Anunțul potrivit căruia primarul Clujului, Emil Boc, a anulat pentru a doua oară licitația la centura ocolitoare a Clujului și care practic lasă traficul din zona metropolitană a Clujului în haos încă ani buni de acum încolo, este comentat dur de deputatul USR, Viorel Băltărețu, totodată și candidat la primăria Cluj-Napoca.

„Sunt revoltat să aflu că licitația la centura ocolitoare a fost din nou anulată de Boc.

Termenul maxim, de 90 de zile de la desemnarea câștigătorului, a expirat in 5 aprilie.

De atunci, primarul tace mâlc, bazându-se, probabil, că nu vede nimeni. Se apropie Paștele, clujenii sunt prinși cu pregătirile, va trece neobservat încă un rateu, gândește dl Boc, în timp ce se filmează între lalele.

Domnule Boc, eu văd. Vă număr rateurile. Vă văd neputința. Sunt șapte ani de când nu sunteți în stare să dați drumul centurii.

Și voi îl vedeți. Ce ziceți, îl mai lăsăm pe primarul Boc să ne promită și să nu facă? Eu zic să facem așa: rămâne dl Boc cu lalalele și lasă locul cuiva care să știe cum se fac șoselele!” a precizat Bălătrețu într-un mesaj video.

Viorel Băltărețu: „Centura ocolitoare e prioritatea ZERO a primului meu mandat la Primăria Cluj Napoca”. Concret cum propune dl. Băltărețu realizarea centurii ocolitoare?

„Centura ocolitoare e prioritatea ZERO a primului meu mandat la Primăria Cluj Napoca. Centura va avea un impact pozitiv în toate domeniile: va reduce atât aglomerația și timpul petrecut în trafic, cât și poluarea din oraș, va crește calitatea vieții, va permite dezvoltarea economică a orașului și dezvoltarea zonei metropolitane, inclusiv normalizarea prețurilor pe piața imobiliară.

SE POATE finaliza în patru ani! Am analizat în amănunt proiectul, am cerut părerea specialiștilor, am organizat dezbateri publice. Nu există motive pentru care să nu putem.

Planul meu este:

  1. să asigur o echipă competentă de management de proiect în primărie pentru supervizarea proiectului
  2. să asigur finanțare continuă, astfel încât să nu apară blocaje
  3. să asigur frontul de lucru pentru constructori
  4. să asigur monitorizarea permanentă și să informez transparent asupra evoluției proiectului
  5. să asigur respectarea componentei verzi a proiectului, prin replantarea unui număr dublu de copaci
  6. să demarez toate proiectele drumurilor de legătură a nodurilor centurii cu orașul.

Se poate ca în patru ani să avem un trafic fluid prin oraș și să nu ne mai pierdem ore prețioase din viață în mașină.

Realizarea centurii va fi o trambulină pentru modernizarea orașului nostru: vom reda clujenilor centrul orașului, vom respira aer mai curat, vom sta mai puțin în trafic, iar prețul locuințelor va fi mai accesibil. Va fi un factor hotărâtor pentru dezvoltarea economică a următorilor 50 de ani” a anunțat Viorel Băltărețu.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu