APM Cluj a eliberat Autorizația Integrată de Mediu fermei de pui din Florești

Primarul Horia Șulea anunță că Agenția pentru Protecția Mediului a eliberat, la jumătatea lunii mai a.c.,  Autorizația Integrată de Mediu necesară funcționării fermei de pui din Florești.

„In Romania, Legile NU sunt facute pentru a fi respectate. Nici cele nationale, nici cele europene. De asemenea, vointa contribuabilului nu este ascultata. APM Cluj a eliberat Autorizatia Integrata de Mediu Fermei de Pui. Undeva in a doua jumatate a lunii mai. In liniste deplina, fara nici un anunt public. Si, culmea, dupa ce o serie de autoritati centrale ale statului si-au exprimat stupoarea legat de intentia APM Cluj de a elibera autorizatia”.

Edilul floreștean susține că va ataca în Instanță decizia APM.

„Autorizatia fiind un act administrativ va fi atacat fara indoiala in Instanta de Primaria Floresti. Justitia este SINGURA care IN FINAL, va spune daca Autorizatia intruneste elementele legale ale actelor normative romanesti si europene in vigoare sau nu.
Sunt curios care este pozitia reprezentantului in Guvern, prefectul Vuscan, legat de aceasta aberatie. Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, si-a exprimat fara echivoc dezacordul legat de autorizare.”

Reamintim că încă din luna februarie a acestui an, APM cocheta cu ideea emiterii avizului, cu toate că atât cetățenii, cât și autoritățile locale și județene s-au opus acestui demers.

Activitatea fermei de pui din Florești a fost suspendată în luna iulie 2016, din cauză că  „societatea efectua activitate de producţie pentru creșterea intensivă a păsărilor fără îndeplinirea condițiilor stabilite de Lege, respectiv fără a deține autorizație integrată de mediu valabilă pentru desfășurarea activității.”

Distribuie articolul

Lasă un comentariu