Vezi ce soluție propune Quatro Eco Salub pentru rezolvarea crizei deșeurilor din Florești

Reprezentanții firmei de salubritate Quatro Eco Salub vin cu o soluție menită să rezolve problema deșeurilor din comuna Florești. Potrivit informațiilor oferite de Ziua de Cluj, societatea urmărește ca, pentru început, să obțină finanțări pentru investiții de la cele patru consilii din Floreşti, Gilău, Căpuşu Mare şi Măguri Răcătău.

Florin Otrocol, directorul Quatro Eco Salub, a explicat pentru sursa citată anterior că speră ca în această lună să obțină finanțări în valoare de 200.000 de euro, bani cu care să-și eficientizeze activitatea.

„Vrem să cumpărăm şase maşini, patru de compactat gunoiul şi două mari, de transport, precum şi patru press containere. O maşină costă cam 30.000 de euro, iar un press container, circa 7.000. Undeva la 200.000 de euro este suma de care avem nevoie. Consilierii locali mi-au spus <Domnule Otrocol, dacă ne arătaţi planul de investiţii, noi vă dăm acordul de principiu. Dacă ne arătaţi unde merg banii, noi suntem de acord cu capitalizarea>. Nu vrem să plătim datorii, că nu avem voie şi nici nu ne interesează să plătim datoriile în acest fel”, a precizat Otrocol.

În Florești, capitalizarea firmei Quatro Eco Salub va fi dezbătută mâine, 19 ianuarie, în cadrul ședinței Consiliului Local. Reamintim că data trecută când s-a mai dezbătut acest subiect, consilierii floreșteni s-au opus.

„Am vorbit deja la bancă. Cu utilajele noi garantăm pentru deschiderea unei linii de credit, cu care vom putea plăti datoriile pe trei luni. În timpul acesta, firma de recuperare a datoriilor pe care am angajat-o ne recuperează o parte din banii pe care îi avem de încasat. În principiu, datoriile noastre sunt cam tot atât cât sunt şi datoriile altora către noi. În plus, dacă avem utilaje, putem să ne extindem şi să ne creştem profitul. Putem lua Săvădisla şi alte sate care nu au companie de salubritate. E foarte simplu”, a mai precizat directorul firmei de salubritate.

 

Distribuie articolul

Lasă un comentariu