Verzilor din Florești nu le place e-factura

Organizația din Florești a partidului Verzilor a publicat un mesaj prin care își exprimă dezaprobarea față de felul în care a fost implementată factura electronică de către autoritățile centrale:

STATUL CU PICIOARE DE LUT!
Guvernul nostru a găsit soluția pentru o mai bună colectare a taxelor la buget: E-factura. Yayyy! Ne și digitalizăm, ce bine!
De acum antreprenorii vor beneficia de securitatea deplină a transmiterii documentelor contabile și vor putea cu ”încredere” să-și comunice toate tranzacțiile cu partenerii de afaceri către niște instituții ultra-politizate și corupte, nu-i așa? Siguranța, securitatea, confidențialitatea afacerii lor, riscurile, răspunderea, cui o lasă? Se ocupă ANAF, SRI și STS de ele.
Dar nu e asta singura problemă cu această E-factură.
Ca să se conformeze, bieții antreprenori se chinuie acum să învețe cum să se ”înroleze” pe platforma ANAF, cum să încarce sau să descarce facturi electronice. Și cum să obțină semnătura electronică, dacă nu o au deja. De la cine pot să o ia, cine este acreditat să emită aceste semnături?
Ei bine, din ”Registrul furnizorilor de servicii de certificare”, rezultă că pentru anul 2024 din cei 5 furnizori acreditați pentru acest serviciu în 2023 nu au mai rămas decât doi: SRI (UM 0296 București) și S.C. Alfatrust Certification S.A. Nici STS-ul nu mai e acreditat pentru 2024!
E limpede că și acest serviciu va funcționa la fel de bine ca sistemul digital al CNAS, care îi face pe toți medicii, asistentele și pacienții să-și piardă orele și nervii, pentru că mai mult nu funcționează.
Ce să-i faci? Doar atât pot gândi ”minunații” habarniști din guvern, care planifică un serviciu la nivel național la fel de bine cum o fac primarii lor pentru ansamblurile de locuințe care se construiesc fără infrastructura de străzi, servicii de canalizare, gaze, electricitate, fără școli, grădinițe, magazine șamd.
Un stat cu picioare de lut, construit de oameni cu minți înguste, concentrate doar pe propriul câștig rapid. E marca PSDNL de care noi, Verzii, ne-am săturat. Sperăm că și voi, așa că vedeți ce votați în acest an!

Distribuie articolul

Lasă un comentariu