Vasile Ilea și Remus Lăpușan: România este un stat suveran, unitar și indivizibil, și așa va rămâne, fără ținuturi autonome

În data de 23 aprilie, plenul Camerei Deputaților a constatat că proiectul privind autonomia Ținutului Secuiesc a fost adoptat tacit, termenul limită de dezbatere a proiectului fiind data de 25 martie. Astfel, proiectul de lege a ajuns acum în Senat, care este și cameră decizională. Conform acestui proiect, județele Covasna, Harghita și o parte din județul Mureș ar urma să aparțină unei entități administrativ-teritoriale separate, autonome față de statul român.

Proiectul prin care se urmărește declararea autonomiei Ținutului Secuiesc distruge practic lupta unor generații întregi care au plătit cu sânge pentru susținerea idealului de unificare a statului român. Sunt categoric împotriva acestui proiect și voi vota ca atare, atunci când va fi supus la vot în Senat! România este un stat suveran, unitar și indivizibil, și așa va și rămâne!”, a declarat Vasile Ilea, senator.

Situația în care suntem acum este extrem de gravă. Ne trezim peste noapte că avem stat în stat. Acest proiect smulge inima României, este un atentat la adresa caracterului unitar și indivizibil al statului român, consfințit în Constituție, iar noi, cei de la PRO România, nu putem accepta acest lucru sub nicio formă!”, susține Remus Lăpușan, lider al Partidului PRO România Cluj.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu