Tribunalul Cluj a suspendat autorizația integrată de mediu pentru ferma de pui din Florești

Primarul Horia Șulea anunță că Tribunalul Cluj a suspendat autorizația integrată de mediu pentru ferma de pui din Florești. În consecință, începând de vineri, 15 decembrie, ferma de pui Bravinvest nu mai poate funcționa.

„Dragii mei dragi, 

VICTORIE ! Asa cum am promis m-am luptat pentru a aduce dreptate si plus de confort florestenilor ! Tribunalul Cluj a SUSPENDAT autorizatia integrata de mediu nr.9/22.05.2017 emisa de APM Cluj pentru ferma de Pui Floresti Bravinvest. Decizia este cu EXECUTORIE dar da, cu drept de recurs ! (Si totodata s-a consfintit calitatea procesuala activa a Comunei Floresti, prin primar Horia Sulea).

Urmeaza judecata pe fond a spetei privind ANULAREA ceruta de Comuna Floresti, prin primar Horia Sulea”, a transmis primarul floreștean.

Reamintim că încă din luna februarie a acestui an, Agenția pentru Protecția Mediului cocheta cu ideea emiterii avizului de mediu pentru ferma de pui din Florești, cu toate că atât cetățenii, cât și autoritățile locale și județene s-au opus acestui demers. Totuși, la jumătatea lunii mai, autorizația a fost eliberată în pofida opunerii acestora. Ulterior, Primăria Florești a atacat în contencios decizia APM.

Activitatea fermei de pui din Florești a fost suspendată în luna iulie 2016, din cauză că „societatea efectua activitate de producţie pentru creșterea intensivă a păsărilor fără îndeplinirea condițiilor stabilite de Lege, respectiv fără a deține autorizație integrată de mediu valabilă pentru desfășurarea activității.”

Distribuie articolul

Lasă un comentariu