Spitalul Regional de Urgență din Florești va fi gata în 2020

Primarul Horia Șulea informează că Spitalul Regional de Urgență, care urmează să fie construit în Florești, va fi gata în 2020. Acesta va cuprinde 37 de secții medicale și va pune la dispoziția pacienților 800 de paturi.

„Momentul este unul extrem de oportun pt ca, printr-o colaborare tripartita – Primaria Floresti, Primaria Cluj Napoca, Consiliul Judetean / deja discutata si agreata – sa realizam lobby, plus studiile si documentatia pt o infrastrucura conexa SRU, realizata din fonduri guvernamentale si locale”, a transmis edilul floreștean.

Proiectul construirii spitalului va cuprinde și următoarele:

  1. Tunel de acces la SRU dinspre Cluj pe DN1 (aspect prevazut deja in proiectul SRU)
  2. Largire DN1 pe tronsoanele Nod N Manastur – SRU si Nod Autostrada- Giratie Luna de Sus la 3 benzi pe sens,
  3. Realizare viaduct peste V Garbaului cu nod Autostrada Metropolitana Cluj sector N-S, si creare debuseu flux auto zona Bucium (pe langa Drum de Ocolire Sud care va face jonctiunea cu municipiul in Drumul Sf Ioan),
  4. Mici modificari de proiect la Drum Ocolire Sud pt realizarea acestuia pe 4 benzi (chiar o largire ulterioara),
  5. Realizare Centura Metropolitana Nod Autostrada – Zona Cora pe lunca Somesului cu preluare trafic Floresti Sud in giratii zona Baraj si zona str Somesului,
  6. Realizare drum preponderent pietonal plus biciclete SRU-Vivo,
  7. Prelungire Drum Ocolire Sud pana la Nod Autostrada cu punct preluare trafic Floresti Sud in zona Eroilor ANL.

Reamintim că pe lângă Spitalul Regional de Urgență din Florești, urmează să mai fie construite alte două spitale regionale de urgență, la Craiova și Iași. În acest scop, Guvernul României a negociat cu Comisia Europeană alocarea unei sume totale de 150 de milioane de euro.

facebook.com
Distribuie articolul

Lasă un comentariu