Sistemul educațional sub lupă. Profil de candidat: Ciprian Rigman

Trăim într-o lume polarizată pentru că avem lideri care divid în loc să unească. Pentru că vor să stăpânească, nu vor să conducă. Pentru că se pun pe ei și interesele lor și ale celor care îi susțin, mai presus de interesele cetățenilor. Aceștia nu sunt lideri, sunt stăpâni. Atunci când conduci, când ești cu adevărat lider, ai renunțat la dreptul de a fi pe primul loc atunci când ți-ai asumat această poziție.”, Ciprian Rigman, candidat USR PLUS pentru Camera Deputaților la alegerile din Decembrie, 2020.

Ciprian s-a născut la Turda, are 44 ani, e căsătorit și are doi copii. A absolvit Facultatea de Istorie de la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj, urmat de un program de masterat la aceeași facultate. În 2012 a obținut titlul de Doctor în Istorie, acordat de Academia Română, în urma studiilor efectuate ăn cadrul Institutului de Istorie G. Barițiu, din Cluj-Napoca și este autorul mai multor volume de studii și cercetări.

În viața profesională, Ciprian este profesor, astfel motivarea sa politică este alimentată puternic de nevoile și lipsurile pe care le-a observat de-a lungul întregii sale cariere didactice. De asemenea, educația este și domeniul în care își dorește cel mai mult să se implice, prin prisma unui mandat de parlamentar. Ignorarea sistemului educațional ne îndepărtează de o democrație veritabilă, de progres economic și de aspirația spre o viață mai bună.

Câteva din măsurile principale ale programului politic susținute de Ciprian:
• Restructurarea programelor de studiu pentru a reduce conținutul și a-l corela direct cu calificările actuale, necesare pieței muncii. Schimbarea paradigmei de învățare dinspre memorare și reproducerea informației spre abilități transversale (gândire critică, soluționare de probleme, lucru în echipă);
• Redefinirea evaluării. Mutarea atenției de pe cantitatea de informație absorbită, spre capacitatea de a opera cu informații în contexte practice;
• Creșterea independenței decizionale a școlilor în parteneriat cu comunitatea. Redefinirea radicală sau desființarea inspectoratelor școlare.
• Redefinirea procesului de formare a profesorilor și adaptarea proceselor educaționale la realitatea și contextul economic prezent;
• Alocarea bugetară de cel puțin 6% din PIB;

Avem nevoie de o re-evaluare a sistemului de valori care ne guvernează, în scopul de a creea lideri implicați în dezvoltarea societății. Noua clasă de guvernare trebuie trecută prin măsura competenței, onestității, echității și a respectului față de cetățean. Numai atunci vom putea construi o Românie asa cum ne-o dorim. În 6 decembrie votăm USR PLUS, votăm depăsirea intereselor meschine ale guvernanților de rit vechi și ne îndreptăm atenția spre progres.”, Ciprian Rigman, candidat USR PLUS pentru Camera Deputaților la alegerile din Decembrie, 2020.

Material electoral realizat de Napobit SRL, la comanda Partidului PLUS Cluj, cod mandatar financiar: 11200033

Distribuie articolul

Lasă un comentariu