Sergiu Leuce (USR): „Nu îmi dau seama dacă actuala situație vine din nepricepere, delăsare sau rea voință”

Vicepreședintele USR Florești ne spune opiniile sale despre situația din comună și ne vorbește despre pregătirile partidului pentru alegeri.

Știri din Florești: Cine este Sergiu Leuce?

Sergiu Leuce: Sunt inginer constructor, casatorit si locuiesc in Floresti de 10 ani.

Știri din Florești: Ce v-a determinat să vă implicați în politică și să alegeți USR?

Sergiu Leuce: De cand m-am mutat in Floresti se vorbeste de Centura Sud Floresti si despre alte proiecte, din pacate se vorbeste dar se face extrem de putin. Nu mai am deloc incredere in Horia Sulea si actuala majoritate PNL din Consiliul Local ca poate sa isi duca la bun sfarsit promisiunile, m-am saturat sa tot astept asa ca am luat hotararea sa ma implic in politica si sa incerc sa pun in aplicare ceea ce eu asteptam de la politicieni, trafic decent, curatenie, parcuri, etc. Practic, o dezvoltare urbanistica normala, un Floresti unde sa iti doresti sa locuiesti pentru tot restul vietii. De ce USR? Pentru ca am vazut ca in USR nu se inscriu oamenii pentru a accede la functii ci pentru a schimba Romania intr-o tara cu nivel de trai ca in Europa de Vest si pentru ca este un partid in care democratia chiar functioneaza.

Știri din Florești: Care considerați că sunt principalele probleme ale comunei Florești?

Sergiu Leuce: Traficul din cauza ca nu avem suficiente drumuri, scoli si locuri de munca in Floresti, mizeria de la tomberoane, de pe strazi si de pe spatiile inca neconstruite si haosul urbanistic, mai exact trotuare prea mici sau inexistente, lipsa spatii verzi amenajate corespunzator, instalatii depasite, distante prea mici intre blocuri, parcari insuficiente, lipsa unui centru de localitate si bineinteles lipsa unui PUG adaptat la Florestiul de astazi si la nevoile florestenilor, PUG care sa prevada trama stradala si viitoarele centuri si care sa fie respectat.

Știri din Florești: Cum apreciați prestația actualei administrații din comună?

Sergiu Leuce: Dezastruoasa. Nu imi dau seama daca actuala situatie vine din nepricepere, delasare sau rea vointa. USR Floresti s-a nascut tocmai din cauza prestatiei foarte slabe a domnului primar Horia Sulea si a Consiliului Local unde PNL are majoritate.

Știri din Florești: Cu ce diferă soluțiile prezentate și oamenii propuși de USR față de oferta altor partide?

Sergiu Leuce: In primul rand suntem oameni noi in politica, oameni care au deja o cariera si care lucreaza in general in economia privata. Ne vom folosi aceasta experienta si energie in rezolvarea  problemelor. Exista multe nemultumiri, dar noi vrem sa mergem mai departe si incercam sa venim cu rezolvari pentru problemele florestenilor si nu doar sa facem liste cu nemultumiri. Am inceput sa lucram la programul de guvernare pentru Floresti. Acesta se doreste a fi viziunea noastra despre ce vrem sa facem si cum vrem sa facem lucrurile in Floresti.

Știri din Florești: Considerați că Floreștiul ar trebui să devină un cartier al Clujului?

Sergiu Leuce: Multe dintre problemele Florestiului trebuie privite din perspectiva metropolitana. Transportul public, drumurile si mobilitatea sunt doar cateva chestiuni care nu pot fi rezolvate local. Suntem foarte legati de Cluj si localitatile din jur. Zona metropolitana trebuie sa devina cu adevarat functionala. Dorinta ca Florestiul sa devina cartier al Clujului vine din neincrederea totala in actuala conducere. Oamenii nici nu mai au speranta ca domnul Sulea poate sa mai faca ceva bun. Ca sa devina cartier al Clujului trebuie sa se faca referendum in ambele localitati si exista riscul ca locuitorii Clujului sa nu voteze unirea. Cred ca trebuie sa ne focusam pe gasirea de solutii la problemele florestenilor iar cadrul administrativ cel mai bun poate fi discutat indiferent ca este vorba sa devenim o zona metropolitana functionala sau cartier al Clujului.

Știri din Florești: Vă gândiți la o candidatură la alegerile locale de anul viitor?

Sergiu Leuce: In USR este democratie. Oricine se poate inscrie in cursa inclusiv eu. De cand m-am inscris in USR am zis ca vreau sa candidez pentru un post de consilier local pentru ca vreau sa ma implic activ in luarea deciziilor de la nivel local. Cred ca indiferent ce se intampla la nivel national alianta USR+ PLUS o sa avem candidat unic la Primarie.

Știri din Florești: Cum decurg pregătirile pentru scrutinul european din luna mai la dvs. în filială?

Sergiu Leuce: Am avut emotii cand BEC ne-a respins candidatura dar am rasuflat usurat dupa ce Inalta Curte ne-a dat dreptate. Suntem clar alianta care este cea mai proeuropeana si avem oameni foarte bine pregatiti sa reprezinte Romania in Parlamentul European. La nivel local ne-am propus sa avem cat mai multe iesiri in strada pentru a putea strange semnaturile necesare participarii la europarlamentare dar si pentru a discuta cu oamenii diverse probleme de la nivel local sau national. Ne dorim sa organizam si o dezbatere publica pe teme europene in care sa fie invitata Cristian Adriana candidatul local. Ne dorim sa obtinem un scor cat mai bun in Floresti. Chiar daca nu au miza locala, alegerile europarlamentare ne vor da o imagine a situatiei politice in Floresti.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu