S-a urcat beat la volan și a produs un accident soldat cu rănirea unei persoane și avarierea a patru vehicule

Polițiștii rutieri au reținut, pentru 24 de ore, un conducător auto aflat sub influența alcoolului, care a produs un accident de circulație, pe DN1 E60, în comuna Florești, soldat cu rănirea unei persoane și avarierea a patru vehicule. Incidentul rutier s-a petrecut în data de 2 decembrie a.c., în jurul orei 17:00.

Conform primelor verificări, este vorba de un tânăr, în vârstă 22 de ani, din Gilău. Acesta, în timp ce conducea autoturismul pe raza localității Florești, pe prima bandă de circulație, dinspre Gilău înspre Cluj-Napoca, ar fi schimbat banda de circulație fără să se asigure corespunzător, intrând în coliziune laterală cu un autoturism condus de un bărbat, de 38 ani, din Cluj-Napoca.

În urma coliziunii, conducătorul auto în vârstă de 22 de ani a pierdut controlul asupra autovehiculului, a părăsit partea carosabilă și a intrat în impact cu gardul unui imobil, în apropierea căruia de afla o conductă de gaz. Ulterior, tânărul s-a pus în mișcare printr-o manevră de mers înapoi, intrând în impact cu alte două autoturisme.

Accidentul s-a soldat cu rănirea ușoară a unui bărbat, de 46 de ani, din Gilău, pasager în autovehiculul condus de tânărul aflat sub influența alcoolului.

Fiind testat cu aparatul etilotest,  s-a stabilit că acesta avea o concentrație de peste 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la unitatea medicală în vederea prelevării de mostre biologice de sânge, unde a refuzat să se supună recoltării.

În urma reținerii pentru 24 de ore, conducătorul auto a fost prezentat magistraților, fiind dispusă măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile față de acesta.

Nu este pentru prima dată când tânărul este surprins beat la volan. Oamenii legii l-au sancționat pentru aceeași infracțiune și la începutul lunii iunie a acestui an.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu