Refacerea șoselei Gilău – Mărișel a fost terminată

Lucrările  de reabilitare și modernizare a drumului județean DJ 107P (DN 1) – Gilău – Mărișel – DN 1R, în lungime de 44,26 kilometri, derulate de Consiliul Județean Cluj în cadrul proiectului cu finanțare europeană „Modernizarea și reabilitarea Traseului județean 4 format din sectoare de drum ale drumurilor județene DJ 107P și DJ 107N, parte a Traseului Regional Transilvania de Nord” au fost finalizate.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: ,,Am finalizat lucrările de modernizare a unuia dintre cele mai importante drumuri județene pe care le avem în administrare, o importanță determinată atât de perspectiva strategică, cât și din punct de vedere turistic, implicit economico-social. În consecință, am impus îndeplinirea tuturor standardelor de calitate și siguranță, dar și o garanție a lucrărilor de cinci ani.”

Operațiunile, în totalitatea lor, au fost finalizate în cursul săptămânii trecute și au constat în lucrări de modernizare a platformei drumului pe toată lungimea sectorului de drum, realizarea a 352 de accese la proprietăți, 79 de podețe, 5,824 de kilometri de rigole de acostament, 9,543 kilometri de șanțuri și rigole pereate, 617 metri de rigole carosabile, precum și montarea de parapete metalici pe o lungime însumată de 15,236 kilometri. De asemenea, au fost realizate lucrări de marcaje și semnalizare rutiere.

Lucrările de reabilitare au vizat și nu mai puțin de 14 poduri, în condițiile în care podul de la kilometrul 4+310, din localitatea Someșul Rece, face obiectul unui alt contract de lucrări, respectiv de demolare și de construire a unui pod nou. Astfel, stadiul fizic al lucrărilor deja realizate la noul pod consemnează un procent de 85%. Până la finalizarea lucrărilor, traficul rutier se desfășoară pe un pod provizoriu.

Lucrările au fost executate de Asocierea Dacia Asphalt SRL – DP Cons SRL – Dacia Faber SRL – Oyl Company Holding AG SRL și au o valoare totală de 108.263.756,11 lei (fără TVA), din care 45.476.66,59 lei (fără TVA) sunt bani proveniți din fonduri europene.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu