Primarul despre amenajarea Someșului în Florești: Doar cerul este limita la ce putem face!

Vineri a avut loc o dezbatere publică pe tema refacerii malurilor Someșului în zona comunei Florești. Au fost prezenți în Hambarul din Parcul Poligon primarul localității, Bogdan Pivariu, secretarul de stat Ovidiu Câmpean, care este și fondatorul și coordonatorul Centrului de Inovare și Imaginație Civică (CIIC), proiectanții care au venit cu propunerile pentru acest demers ambițios, dar și câteva zeci de cetățeni interesați de subiect.

După prezentarea întregului proiect de culoar verde-albastru, care parcurge cursul râului de la Gilău până în Apahida, a existat și o dezbatere cu persoanele interesate din public. S-a subliniat necesitatea acestei amenajări pentru o comună cu populație tânără și activă, cum este Floreștiul. A fost menționată de mai multe ori importanța unui culoar velo și pietonal, paralel cu Someșul, fără obstacole, întreruperi sau intersectări prea multe cu traficul.

Decât să faci piste proaste și nesigure, mai bine nu faci deloc. Acest proiect, culoar de mobilitate sustenabilă, tocmai asta își propune, să creeze piste de biciclete suficient de late, suficient de sigure, fără traversări prea multe”, a afirmat Ovidiu Câmpean.

Într-un acces de optimism, primarul Bogdan Pivariu a spus că „sky is the limit” (doar cerul este limita) în privința a ceea ce se poate amenaja pe malurile râului, odată ce începe execuția acestui proiect. Deși perspectiva este pe termen lung – cel mai probabil vreo 15 ani pentru realizarea întregului culoar, participanții la discuții s-au arătat optimiști și dornici de implicare pentru ca și comuna Florești să aibă o astfel de zonă verde, după modelul unor orașe din vestul Europei.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu