Pe liniile M21 și M26 vor circula mai multe autobuze

După o analiză detaliată a datelor de trafic înregistrate de la începutul anului școlar și universitar, am constatat că plecările din stația Cetatea Fetei, de după ora 6:20 dimineața, aduc timpi de parcurgere de peste o oră și jumătate până în zona stației de la Primărie, și chiar întârzieri mai mari până la stațiile de destinație – capăt, anunță primăria comunei.

Începând de luni, 9 octombrie, se vor implementa o serie de măsuri menite să eficientizeze timpul de parcurs în trafic pentru cursele M21 și M26. Astfel:
➡️ Se vor introduce în program plecări cu frecvență mărită din stația Cetatea Fetei – ale celor două curse din două în două minute din Florești, în intervalul 06:00-06:20.
➡️ Plecările vor fi ajustate ( 6:24-6:30-6:35-6:40), la intervale, în medie, de aproximativ 5-8 minute, între 06:22-08:00, pentru a asigura întoarcerea autobuzelor în intervale mai scurte.
➡️ Se introduce suplimentar linia M21 S, care să întoarcă în sensul giratoriu de pe strada Ioan Rus și să preia călătorii suplimentari de la stațiile Tăuțiului – Muncitorilor – Avram Iancu, în orele de vârf.
➡️ Se introduce o stație suplimentară pe str Cetății în apropierea sensului giratoriu de pe str. Ioan Rus cu plecări la 6:24 – 6:30- 6:35- 6:40.

Toate aceste aspecte sunt analizate și vor fi monitorizate constant pentru a le verifica eficiența, cu scopul de a îmbunătăți gradul de deservire a populației în condițiile generale de trafic de pe drumul Național DN1 E60 și în întreaga zonă metropolitană, susțin autoritățile locale.

Facem apel la folosirea în număr cât mai mare a mijloacelor de transport în comun. Le mulțumim partenerilor noștri de la CTP pentru implicarea lor în identificarea de soluții pentru optimizarea rutelor de autobus din Florești și întreaga zonă metropolitană”, afirmă primarul Floreștiului.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu