Mărirea buzelor la Cluj: ca ar trebui să știi despre asta

Multe femei devin tot mai interesate de obținerea unor buze mai senzuale prin injectări cu acid hialuronic. Am discutat cu un specialist clujean în chirurgie estetică, doctorul plastician Dinu Dumitrașcu („BeautyDoc”) despre această procedură pentru a afla mai multe detalii.

Reporter: Ce implică intervenția de mărire a buzelor?

Doctor: Este o procedură relativ simplă, care durează 15-20 de minute. În Statele Unite se numește „lunch break procedure”, deoarece pacientele vin, stau o jumătate de oră la clinică și apoi se pot întoarce la lucru sau pot ieși în oraș la o cafea sau un restaurant. Recuperarea este deci ușoară, iar rezultatul se vede pe loc. A doua zi după injectare, buzele sunt mai umflate, deoarece acidul hialuronic este hidrofil și atrage apa din țesuturi, iar după 2-3 zile încep să vina la forma finală. Pentru că se lucrează cu ace foarte ascuțite într-o zonă bine vascularizată, e posibil să apară mici hematoame, adică vânătăi. Sunt însă incidente rare, dar le recomand pacientelor să nu-și facă procedura exact înaintea unui eveniment important, ci la o săptămână înainte sau după, pentru a evita această posibilă mică neplăcere. Intervenția se face cu anestezie locală, cu o cremă sau o injecție în gingie, asemănătoare cu cea de la stomatolog.

Reporter: Ce recomandați celor care vor să-și mărească buzele?

Doctor: Și această procedură este unori prost înțeleasă, fiind foarte vizibile buzele exagerat de mărite. De obicei, acestea se fac la cererea pacientei, pentru că unele femei așa se consideră frumoase. Din această cauză, multe persoane care au buze subțiri și vor unele mai naturale, puțin mai mari, au rețineri în a alege procedura. Buzele injectate pot fi puțin mai mari sau foarte mari, în funcție de preferințele pacientei, dar pentru o mărire considerabilă e nevoie de mai multe injectări repetate.

Reporter: Cât durează efectul acestor injecții?

Doctor: Efectul este de lungă durată la produsele de calitate, de la 9 luni până la un an sau chiar mai mult, dar la unele persoane poate să dureze mai puțin, până la 6 luni, la primele injectări. Rezultatele diferă în funcție de metabolismul și stilul de viață al fiecărei persoane. Acidul hialuronic se absoarbe treptat, în timp. Acesta este de fapt o subtanță care apare în mod natural în corpul nostru, stând la bazei matricei extracelulare, noi toți suntem formați din acid hialuronic.

Reporter: E vreo problemă dacă o persoană apelează la această procedură periodic, de multe ori?

Doctor: Nu e nicio problemă, nu apar efecte adverse, ba chiar din contră, după mai multe injectări produsul ține mai mult timp, până la 2 ani. În caz că pacientei nu-i place rezultatul, buza se întoarce la forma inițială în timp, nu apar modificări permanente. Ideea că s-ar modifica forma buzei e doar un mit. Se poate deci experimenta, iar dacă cineva crede că nu i se potrivește poate renunța și va ajunge de unde a plecat.

Reporter: Toate intervențiile de acest fel se fac din motive estetice?

Doctor: Am avut și cazuri de reconstrucție, unde se pot corecta asimetrii ale buzelor sau cicatrici de la nivelul buzelor. Rezultatul este foarte bun, iar procedura de injectare este mult mai simplu de suportat de către pacienți decât o intervenție chirurgicală.

Reporter: Pacientele care și-au mărit buzele în acest fel pot face orice sau există vreo restricție?

Doctor: Două indicații sunt importante. Prima este ca pacienta să evite expunerea la căldură în prima săptămână după injectare, de tipul plajă, saună și solar. A doua este să se hidrateze, acidul hialuronic fiind hidrofil, este bine ca pacienta să bea 2 litri de apă pe zi. Acest sfat este oricum valabil pentru toată lumea.

Dr. Dinu Dumitrașcu
Telefon: 0723 948 812
E-mail: drdinu@beautydoc.ro
Web: https://www.beautydoc.ro/
Facebook: https://www.facebook.com/Dr-Dinu-Dumitrascu-1681311225263852/
Instagram: https://www.instagram.com/beautydoc.ro/

Distribuie articolul

Lasă un comentariu