(INTERVIU) Claudiu Neamț: Turiștii trebuie să poată veni în Săvădisla în condiții civilizate

Știri din Florești: Domnule Claudiu Neamt, ce vă determină să candidați pentru poziția de Primar al comunei Săvădisla? Cum vă doriți să arate viitorul comunității?

Claudiu Neamț: Am o experiență consistentă atât în administrația publică locală, cât și în mediul privat. Înțeleg cum funcționează ambele sisteme, cunosc nevoile și problemele cu care se confruntă locuitorii comunei și cred cu tărie că pot să ofer acestei comunități șansa de a evolua repede și sustenabil. În plus, e important ca în acest moment comuna Săvădisla să beneficieze de un Primar român, care să fie preocupat de soarta și bunăstarea întregii comunități, și poate pentru prima oară după mult timp, a comunității romanești din această zonă.

După mulți ani, extrem de mulți, în care comunitatea românească nu a beneficiat de prea multă atenție și susținere, este timpul să vină un Primar căruia să îi pese cu adevărat de bunăstarea românilor.

Știri din Florești: Din ceea ce știm, sunteți un susținător al turismului în localitatea de baștină și în zonă. Cum ar putea comuna Săvădisla să devină un punct turistic atractiv?

Claudiu Neamț: Sunt două aspecte importante care trebuie menționate, dacă vorbim despre turism în comuna Săvădisla.

Mai intai e bine de știut că există aici potențial turistic de valorificat și valorizat, dar, și acum vine al doilea aspect de luat în considerare, până a putea să facem turism e nevoie de investiții în infrastructură. Turiștii trebuie să poată veni la noi în condiții civilizate.

Știri din Florești: Înainte de a fi un om politic, sunteți în primul rând o persoană atentă la tradiții și frumos. Dacă ați fi gazda unor invitați cum ați prezenta localitatea, tradițional și cultural? Ce produse specifice locului le-ați recomanda?

Claudiu Neamț: Păi mai întâi am merge la vecinul Traian Ilea, care este autorul celebrei piese “Pușcă și cureaua lată”, apoi bineînțeles invitații ar degusta la fel de celebra țuică de prune și pita cu slănină. Iar în comuna Vlaha sau în satul Săvădisla, ar putea gusta un gulaș “că la mama acasă”.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu