Iată TOT ce nu știai despre evoluția iPhone-ului din 2007 până în prezent!

Te-ai întrebat vreodată când a apărut primul iPhone? Anul 2020 marchează cea de a 13-a aniversare a primului model, așa că poți sărbători documentându-te în legătură cu evoluția acestui smartphone din anul 2007 până în prezent.

Știai, de exemplu, că nu există iPhone 2? După ce Apple a creat prima generație de telefoane smart, cel care a fost lansat ulterior beneficia de Internet 3G, astfel încât iPhone 2 a fost omis. Cum rămâne cu iPhone 9? Ei bine, Apple a sărit direct la iPhone 11.

De-a lungul anilor, gigantul tehnologic a lansat un număr de douăzeci de modele, inclusiv iPhone 3, iPhone 4, iPhone 5, iPhone SE și iPhone Plus și, desigur, cele mai recente iPhone 11 și iPhone SE (a doua generație).

Iată cum a evoluat iPhone-ul din momentul în care Steve Jobs a prezentat primul modelul:

Primul iPhone – 2007

Poți crede că 16 GB era memoria totală a primului iPhone-ul? 128 MB pe RAM și o cameră cu rezoluție de 2 MP era tot ce puteai obține de la acest model, însă elementul wow a fost, cu siguranță, touchscreen-ul.

iPhone 3G – 2008

În ceea ce privește specificațiile interne, iPhone 3G nu a fost cu mult diferit față de cel inițial, însă și-a obținut popularitatea datorită conexiunii 3G, care oferă acces la Internet cu o viteză relativ rapidă.

iPhone 5 – 2012

Câțiva ani mai târziu, Apple a vândut 5 milioane de unități de iPhone 5 în prima săptămână de la lansare. Siri, asistentul virtual, era cel mai nou element, iar memoria crescuse până la 1 GB. Ai crezut că 3G e incredibil? Ei bine, iPhone 5 avea conexiune LTE. Mai mult, odată cu acest model, Apple a introdus pe piață și conectorul Lightning. Și, pentru prima dată, ecranul s-a mărit! Toate display-urile generațiilor anterioare au fost de 3,5 inci, dar acesta a beneficiat de unul de 4 inci.

iPhone 6 & 6 Plus – 2014

Specificatiile interne ale modelului iPhone 6 au fost foarte similare cu cele ale predecesorului iPhone 5s. Diferența a făcut-o ecranul semnificativ mai mare. Display-ul Retina a devenit HD, iar cei 128 GB de stocare erau extrem de atractivi. Memorie RAM a rămas aceeași, iar camera foto nu s-a bucurat de o actualizare a performanțelor.

iPhone 8 & 8 Plus – 2017

iPhone 8 și 8 Plus au inovat prin încărcarea wireless și carcasa de sticlă de pe spate. Camera a fost actualizată, iar tool-urile pentru editarea și filtrarea imaginilor modernizate. Ecranul cu ton real a îmbunătățit experiența de vizualizare prin reducerea automată a expunerii la lumina albastră. În cele din urmă, utilizatorii s-au obișnuit fără jack-ul pentru căști și au început să prefere varianta fără fir.

iPhone XR/XS – 2018

iPhone XR a fost anunțat și la evenimentul din septembrie 2018, dar nu a fost lansat imediat. Ecranul nu a fost foarte diferit față de cele ale smartphone-urilor XS și XS Max, însă era prevăzut cu afișaj Liquid Retina HD. Cele mai populare accesorii sunt husele pentru iPhone XS, din cauza faptului că acest model trebuie protejat mai mult decât celelalte datorită elementelor din sticlă din care este realizat.

iPhone 11 – 2019

iPhone 11 este cel mai nou model, ce prezintă destule funcții noi pentru a fi cel mai popular  din 2019. Dispozitivul are un display de 6,1 inci, Liquid Retina și șase culori clare. Cel mai interesant element este cea de-a doua cameră de pe spate – ambele au 12 MP – care oferă o rezoluție foarte mare.

Acestea fiind spuse, iată o trecere în revistă a principalelor modele iPhone din istoria Apple. Fiecare este relevant pentru schimbările pe care le-a adus în tehnologie la momentul lansării, motiv pentru care rămâne cele mai performante telefoane!

Distribuie articolul

Lasă un comentariu