Floreștiul va avea, din aprilie, o stație subterană de colectare selectivă a deșeurilor

Primarul Horia Șulea anunță că, începând de luna viitoare, va fi implementat un proiect de colectare selectivă a deșeurilor. Proiectul intitulat „În Florești reciclând” își propune creșterea accelerată a colectării separate pentru toate deșeurilor municipale generate.

Până acum, în comuna Florești a fost implementat cu brio sistemul de colectare selectivă a deșeurilor SIGUREC CITY (puncte speciale de colectare deșeuri reciclabile cu recompensă), iar acum se va trece la faza următoare.

„Îmi doresc un Florești curat și vreau să le ofer floreștenilor posibilitatea de a colecta selectiv deșeuri reciclabile. Avem două puncte Sigurec City, iar începând cu luna aprilie vom da în funcțiune o stație subterană de colectare selectivă. Este un proiect unic la nivel național, o premieră în acest sens”, a transmis edilul floreștean.

Practic, este vorba de 3 cuve speciale, îngropate, de câte 5 mc, destinate special colectării plasticului, a sticlei și a hârtiei/cartonului. Recipientele au sistem special de ridicare, grătar pentru protecția împotriva murdăriei și senzori de umplere pentru ridicare eficientă, precum și sistem de monitorizare.

Primarul floreșean a mai declarat că primul asemenea punct va fi amplasat pe strada Someșului, în vecinătatea terenului de fotbal și a parcului de copii. Zona va fi dotată cu acces pietonal și iluminat public. Inaugurarea stației va avea loc luni, 3 aprilie 2017.

„După inaugurarea acestui punct de colectare, împreună cu partenerii din acest proiect, vom trece la identificarea altor locații pretabile pentru amenajarea a noi asemenea centre. Și, deosebit de important, contribuția Primăriei în acest sens a constat doar în dorința de a avea un Florești curat, de a colecta selectiv și în realizarea amenajării punctului, adică a căilor de acces și a platformei”, mai transmite primarul.

De asemenea, conform informațiilor furnizate de Horia Șulea, în cursul anului 2016, la cele două stații SIGUREC de pe raza comunei (cel de pe strada Eroilor și cel din parcea VIVO) s-au colectat un total de 435,58 tone deșeuri reciclabile, astfel:

  • Carton și hârtie – 84 tone,
  • Plastic – 213,87 tone,
  • Deșeuri metalice – 1,39 tone,
  • Sticlă – 35,26 tone,
  • DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice) – 101,06 tone.
Distribuie articolul

Lasă un comentariu