Eugen Cecan: Autostrada Gilău-Nădăşel va fi gata în 2017

Eugen Cecan, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Cluj, transmite că autostrada Gilău-Nădăşel va fi gata în acest an, informează Ziua de Cluj.

În prezent, porțiunea de autostradă dintre Gilău şi Nădăşel (8,7 kilometri) este finalizată în proporţie de 90 %. Mai trebuie terminat podul care va lega acest tronson de tronsonul Gilău-Câmpia Turzii, însă, în acest moment, nu există un constructor.

Fiind contactat de sursa menționată anterior, Cecan a spus că, în acest sens, termenul de deschidere a ofertelor pentru preluarea lucrărilor este data de 18 ianuarie 2017. Odată ales constructorul, perioada de execuţie a lucrării este de 8 – 10 luni. De asemenea, directorul DRDP speră ca până în mai – iunie 2017 să predea cei 8,7 km de autostradă “la cheie”.

Contrar celor spuse de Eugen Cecan, pe site-ul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), în secţiunea „Stadiul proiectelor în derulare”, se arată că termenul de finalizare a lucrărilor la acest pod este anul 2018. Totodată, procedura de licitaţie a podului trebuia finalizată până la începutul lunii decembrie 2016.

Sursă foto: Radio România Regional

Distribuie articolul

Lasă un comentariu