Descoperiți Delta Floreștiului, cu Someș Delivery

Vremea ține cu noi, așa că ne bucurăm să vă anunțăm că pe 29 iulie vă invităm să descoperiți Someșul în amonte, în zona Deltei Florești, unde vă așteaptă o zi plină cu activități explorative.

Culoarul Verde – Albastru la Someș înseamnă mai mult decât realizarea unei piste de biciclete impresionante sau crearea de coridoare pietonale. Someșul Culoar Verde – Albastru înseamnă în egală măsură dezvoltarea unor spații verzi ample în apropierea râului, parcuri și arii naturale urbane, un tranzit verde (piste de biciclete) care poate rezolva aglomerația traficului rutier, apă curată și lipsită de deșeuri de care ne putem bucura și în care putem înota și practica sporturi de apă și pe lângă apă.

Someș Delivery Florești înseamnă o zi petrecută în mijlocul naturii, aproape de un mediu natural cu totul special.

În 29 iulie, floreștenii pot veni să exploreze lacul cu caiacul propriu sau cu caiacele pe care le vom pune noi la dispoziție începând cu ora 15:00. Clujenii pot veni cu bicicleta la locație printr-un tur velo care va porni la ora 10:00 din zona intrării în Parcul Etnografic “Romulus Vuia” de pe str. Tăietura Turcului. Pe lângă nevoia de accesibilitate la apă și pe apă cu caiace, testăm dreptul la îmbăiere și mâncăm împreună din bucatele aduse de fiecare la un picnic comunitar, explorăm împrejurimile lacului într-un tur ghidat de biologi și dezbatem lățimea culoarului verde-albastru cu Consiliul Apei.

Doar împreună putem să contribuim la un Someș mai verde. Haideți să-l descoperiți!
___________

PROGRAM COMPLET PE www.somesdelivery.ro
LOCAȚIE: https://goo.gl/maps/xX1NnFYUJwZhu1Lx8
___________
Pe mai departe, în 1-2 septembrie mergem pentru prima dată la Gilău, unde ne vom alătura Zilelor Comunei. Apoi la final de septembrie revenim la Apahida.

Evenimentul face parte din campania Someșul Culoar Verde – Albastru, ediția 2, un program organizat de Someș Delivery (Asociația MiniMASS) în parteneriat cu Clubul de Cicloturism „Napoca”, Societate Organizată Sustenabil (SOS Someșul Nostru) și Clujul Sustenabil.

Parteneri: Asociația Pentru Natură și Oameni, Transilvania Extreme Adventures

Campania Someșul Culoar Verde – Albastru, ediția 2 face parte din programul Cu Apele Curate, implementat cu sprijinul Lidl România. Programul reprezintă un apel la implicare în combaterea și prevenirea poluării cu plastic a apelor Dunării și afluenților săi, adresat membrilor comunităților și autorităților publice din localitățile vizate.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu