Cosilierii floreșteni au votat favorabil pentru noua taxă de salubritate

Consilierii Locali din comuna Florești au votat pozitiv pentru aprobarea noii taxe de salubritate. Această taxă va fi valabilă în decursul celor 90 de zile în care deșeurile menajere de pe raza comunei vor fi ridicate de către firma SC Strict Prest SRL.

Potrivit informațiilor oferite de primarul Horia Șulea pe o rețea de socializare, au fost și câțiva consilieri de la PSD, PMP, ALDE și UDMR care au fost împotrivă.

Astfel, floreștenii vor trebui să plătească pentru serviciul de salubritate 6,5 lei (persoanele fizice) și, respectiv, 60 lei/mc (persoanele juridice).

Totodată, primarul Horia Șulea a mai adus câteva clarificări:

 • Persoanele fizice sunt obligate la plata taxei speciale de salubrizare în funcţie de numărul de persoane din fiecare familie, respectiv numarul locatarilor existenţi la adresa respectivă ( membri de familie, rude, chiriaşi, flotanţi, etc).
 • Persoanele juridice sunt obligate la plata taxei în funcţie de volumul de deşeu generat/lună.
 • Pentru imobilele – proprietate pe care le deţin, locuite sau nelocuite, proprietarul este obligat să îşi completeze declaraţia de impunere pentru stabilirea taxei speciale de salubrizare prevăzută în anexa 1 pentru persoanele fizice şi anexa 2 pentru persoanele juridice la prezentul regulament.
 • Termenul de depunere a declaraţiei de impunere pentru taxa specială de salubrizare este de 30 de zile de la data aprobării prezentului regulament.
 • Declaraţia de impunere se depune la sediul Primăriei comunei Floreşti şi online pe adresa salubritate@floresticluj.ro, însoţită de Cartea de identitate/ buletinul de identitate al proprietarului, respectiv CUI-ul societăţii.

Taxa de salubritate poate fi achitată în următoarele moduri:

 1. in numerar la ghiseul Directiei Economice, Birou Taxe si Impozite, Caserie al comunei Floresti situat pe strada Avram Iancu, nr. 170, localitatea Floresti.
 2. Mandate postale si ordine de plata – beneficiar Comuna Floresti, CUI: 4485391, IBAN: RO07TREZ21621360206XXXXX deschis la Trezoreria Municipiului Cluj-Napoca.
 3. Plata on line – prin intermediul paginii web www.ghiseul.ro:
  • Plata fara autentificare – se alege optiunea „Plata fara autentificare”
  • Plata cu autentificare – se alege optiunea „Plati cu autentificare” in cazul in care se detine un cont de acces pentru Sistemul National Electronic de Plata online cu cardul bancar, prin aceasta modalitate se pot plati numai impozite si taxe existente la rolul nominal unic al contribuabilului.
Distribuie articolul

Lasă un comentariu