Consilierii USR s-au abținut de la votul pentru buget

Consiliul Local Florești a votat, marți, proiectul de buget pe anul acesta. Bugetul comunei pe 2023 va fi de aproximativ 31 de milioane de euro, mai mare cu 6 milioane de euro față de cel de anul trecut.

Deși săptămâna trecută a avut loc o ședință extraordinară a acestui for pentru analiza contestațiile depuse la buget, a fost nevoi de încă o ședință programată marți, 31 ianuarie 2023, pentru adoptarea lui.

Consilierii locali ai USR se află în conflict deschis cu primarul Bogdan Pivariu. „Veniți cu niște enunțuri electorale, în loc să veniți cu sume exacte pentru aceste proiecte. Îmi pare rău că nu suntem concentrați pe ceea ce ar trebui să facem aici. Haideți să fim serioși. Am discutat destul, nu mai vreau să intru în alte polemici pe tema asta”, afirmă acesta.

Toate amendamentele USR au fost respinse de către majoritatea PNL+UDMR.

Așa cum știți, și în trecut noi nu am votat bugetul. Anul acesta am vrut să-l privim cu alți ochi. Totuși, având în vedere că noi discutăm de milioane de lei în excedent bugetar, pot pune un pariu că și la sfârșitul anului vor fi milioane bune necheltuiți. Acest buget este un cec fără acoperire. Așadar, grupul USR se va abține de la votul bugetului”, a declarat Dan Dehenes, consilier local USR.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu