Astăzi se semnează protocolul pentru studiul de fezabilitate al centurii Metropolitane Gilău – Apahida

Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca anunță că, astăzi, 11 decembrie, se va semna protocolul pentru studiul de fezabilitate al centurii Metropolitane Gilău – Apahida. Construcția efectivă a centurii ar putea începe abia din anul 2020.

Protocolul va fi încheiat între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și localitățile Cluj-Napoca, Gilău, Florești și Apahida – localitățile pe unde va trece centura.

Centura metropolitană va avea 38 de kilometri: va porni de la nodul A3 din Gilău, va trece prin Florești, centura de sud Cluj-Napoca și va ajunge la nodul de centură Vâlcele-Aphida.

Studiul de fezabilitate, care se preconizează că va costa 4 milioane de euro, va fi finanțat de către Primăriile din Cluj-Napoca, Gilău, Florești și Apahida. Alocarea financiară totală este de 150 de milioane de euro.

Autoritățile anunță că până la construcția propriu-zisă a centurii mai sunt foarte multe etape de realizat, dar dacă toate termenele vor fi respectate, centura Metropolitană Gilău – Apahida ar putea fi gata în anul 2023, scrie citynews.ro.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu