Activiștii vă invită la o tură pe jos de 11 km, pe pajiște, în zona Cetatea Fetei

Asociațiile civice SOS Someșul nostru și Clubul de Cicloturism “Napoca” îi invită pe floreșteni la o plimbare pe câmpurile înverzite de la marginea Floreștiului, pentru a admira flora și fauna în această primăvară caldă, dar și pentru a observa cum se dezvoltă spațiile urbane. Iată ce spun organizatorii:

Sunt 11 km de mers prin pădure si pajiste, cu pornire din Florești de la intersecția str.Erolor cu Stejarului, de la intrarea în cartierul Cetatea Fetei, unde se poate ajnunge cu autobuze și din Cluj ( liniile M21 și M26 până la stația Teilor).
Invităm floreștenii să se implice pentru a-și proteja bunurile comune și împrejurimile și autorităților să vină în întâmpinarea propunerilor societății civile pentru ca Floreștiul să își conserve mai bine natura periurbană!
Prin turul ghidat în natura periurbană a Floreștiului, atragem atenția asupra necesității de a crea Inelul Verde Metropolitan într-un context de expansiune imobiliară încă haotică.
Pădurea din zona Cetatea Fetei, ca și alte zone din preajma Clujului, trebuie să primească statut de arie naturală protejată și cerem autorităților ca tăierile să fie strict de igienă, să se creeze trasee pietonale și velo cu signalistică și panouri imformative corespunzătoare.
Vizităm și un arbore monumental, ocazie cu care atragem atenția că la un an de la votarea Legii Arborilor Remarcabili în parlament, cu sprijinul universitarilor clujeni, nu avem norme metodologice pentru a proteja acești arbori.
Vino alături de activiști civici, universitari, rezidenți ai Floreștiului și din zona metropolitană a Clujului pentru a vedea și cum să te implici mai departe pentru crearea Inelului Verde Metropolitan, dar și ca să ne simțim bine la o drumeție în natură!
Mai multe informații în comunicatul de pe blogul CCN:
https://ccncluj.blogspot.com/2024/04/tura-ghidata-la-cetatea-fetei-pe-jos-in.html

Distribuie articolul

Lasă un comentariu