Vezi ce se va construi pe terenul fostului poligon din Florești

Primarul comunei Florești, Horia Șulea, a dat publicității proiectul care include obiectivele care vor fi construite pe terenul fostului poligon din comună.

Potrivit spuselor primarului, vor exista trei Subzone, două drumuri și un pasaj pietonal subteran.

 • Subzona 1 va cuprinde CENTRUL CULTURAL, adică:
  -SALĂ SPECTACOLE POLIVALENTĂ (S+P+2E, 800 de locuri) ce include CINEMATOGRAF, SALĂ DE CONFERINȚE, DE TEATRU DRAMATIC, DE TEATRU MUZICAL, SALĂ CONCERTE
  – ALEI PIETONALE
  – PARCAJE
  – GARAJ SUBTERAN
  – PARC
  – AGORA / SPAȚIU PUBLIC
  – MINIHOTEL
  – RESTAURANT
  – SPAȚII COMERCIALE
  – PAVILION CAFETARIA
  – TERASE
  – SUPRAFEȚE GAZONATE
 • Subzona 2 va cuprinde:
  SALA POLIVALENTĂ (D+P+E, 1000 de locuri)
  GARAJ SUBTERAN
  AQUA PARK
  PATINOAR
  CLĂDIRE MULTIFUNCȚIONALĂ
  BAZIN DE ÎNOT ACOPERIT
  PISTĂ DE ROLE
  AMFITEATRU ÎN AER LIBER
  2 TERENURI DE BADMINTON
  SPAȚII DE JOACĂ PENTRU COPII
  SPAȚIU DE ACTIVITĂȚI DE GYM, FITNESS, BOULDERING ȘI PARKOUR
  SPAȚIU DE ACTIVITĂȚI PENTRU SENIORI
  PISTE DE AGREMENT
  ALEI DE PROMENADĂ
  SPAȚII VERZI
 • Subzona 3 cu acces pietonal subteran și auto din Varianta Ocolitoare va cuprinde:
  – PARCARE
  – PARC DE AVENTURĂ (cu trasee pentru copii sub 8 ani, pentru copii peste 8 ani, trasee ușoare, trasee medii, trasee de forță și tehnică)
  – PARC DE PAINTBALL (zonă de depozitare/închiriere echipament plus vestiare, grup sanitar, bufet, zonă de luptă de 1500 mp cu obstacole naturale și artificiale, zonă extinsă și îngrădită până la liziera pădurii)

„De asemenea, se are în vedere joncțiunea străzilor SubCetate 1 cu SubCetate 2, precum și realizarea Variantei Ocolitoare SUD (Florești – Nod de Autostradă Gilău traseu pe partea de Sud), drum prevăzut în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă a ZMC Cluj și în proiecția Primăriei Florești, drum ce va face la un moment dat joncțiunea cu Drumul de Legătură Sud (cel pe deasupra Polus Metro), investiție în curs de realizare. Legat de costuri, e prematur a discuta despre așa ceva, fără Proiectul Tehnic și devizele aferente. Absolut, avem o idee și legat de acest aspect. Oricum, valoarea exactă va fi dată de oferta câștigătoare a licitației pentru proiectare și execuție. În ceea ce privește finanțarea, aceasta va fi asigurată din bugetul propriu, din fonduri guvernamentale și din fonduri ale unor instituții europene. Va fi o investiție multianuală și eu sper ca anul acesta să putem deja demara primele lucrări efective”, a transmis Șulea prin intermediul unei postări pe contul său de pe o rețea de socializare.

Reamintim că Poligonul Mic din Florești a trecut din administrarea MAPN în domeniul public al comunei Florești în urmă cu trei luni. Parcela de teren are suprafață de 8,8041 hectare.

facebook.com
Distribuie articolul

Lasă un comentariu