Se lucrează la DJ 107M, care urcă spre munte din Luna de Sus

Lucrările de reabilitare și modernizare a drumului județean DJ 107M Luna de Sus – Vlaha – Săvădisla – Lita – Liteni – Săcel – Băișoara – Iara – Surduc – Buru – limită cu județul Alba derulate de Consiliul Județean Cluj în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, înregistrează un stadiu fizic al lucrărilor deja realizate de 80%. Acestea vizează un sector de drum în lungime de 42 de kilometri situat între pozițiile kilometrice 0+000 și 42+000.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Apreciem ritmul susținut și constant al derulării lucrărilor de modernizare pe acest drum județean. Fiind vorba de unul dintre cele mai importante drumuri pe care le avem în administrare, atât din perspectiva numeroaselor localități pe care le traversează, a zonei de mare interes turistic, cât și a comunităților care beneficiază de acesta, faptul că ne apropiem de finalizarea lucrărilor nu poate decât să ne bucure.”

Până în acest moment, lucrările de așternere a primului strat de asfalt au fost realizate în proporție de 100%, pe întreaga lungime a drumului.

În ceea ce privește lucrările de așternere a celui de al doilea strat de asfalt, cel de uzură, acestea sunt realizate în procent de 85%, mai exact de la kilometrul 6+150 la kilometrul 42+000, cu excepția unui sector de drum în lungime de 300 de metri situat pe raza localității Băișoara, care necesită lucrări de consolidare. Practic, în vederea completei finalizări a lucrărilor de asfaltare, activitatea se concentrează pe sectorul de drum Luna de Sus – Vlaha, situat între pozițiile kilometrice 0+000 și 6+150.

Tot pe sectorul de drum Luna de Sus – Vlaha se află în derulare și lucrări de asigurare a scurgerii apelor din zona drumului precum și de realizare a acceselor la proprietăți, în condițiile în care acestea au fost complet finalizate între kilometrul 10+420 și kilometrul 42+000, respectiv pe raza localităților Săvădisla, Lita, Liteni, Săcel, Băișoara, Iara, Surduc și Buru.

De asemenea, lucrările la 13 dintre cele 16 poduri au fost complet finalizate, alte două poduri aflându-se în execuție iar la un pod lucrările urmează a fi demarate în perioada următoare.

Investiția este finanțată atât din fonduri europene cât și din bugetul Consiliului Județean și vizează îmbunătățirea infrastructurii rutiere a județului, unul dintre obiectivele strategice stabilite de forul administrativ județean.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu