Horia Șulea: „Coaliția PSD, ALDE, PMP, UDMR le crează floreștenilor Sărbători în gunoaie”

Cu toate că la finalul săptămânii trecute firma Quatro Eco Salub începuse ridicarea deșeurilor din comună, situația s-a blocat din nou. Vina este aruncată dintr-o parte în alta: primarul Horia Hulea consideră că din cauza opunerii consilierilor locali de a nu majora capitalul social al firmei de salubritate, situația nu poate fi deblocată. De cealaltă parte, consilierii locali susțin că o astfel de măsură nu poate fi luată în lipsa actelor contabile ale firmei „care să ateste cauzele care au adus o societate din postura de profitabilă, într-una falimentară”.

Ca de fiecare dată, primarul Horia Șulea și-a exprimat punctul de vedere în ceea ce privește această situație pe contul său de pe o rețea de socializare:

Coaliția PSD, ALDE, PMP, UDMR le crează floreștenilor Sărbători în gunoaie

„Consilierii locali floreșteni ai PSD, ALDE, PMP și UDMR (parțial) au decis din nou să nu majoreze capitalul social al firmei de salubritate Quatro Eco Salub. Acest lucru era absolut necesar pentru ca firma, care are de recuperate restanțe de peste 700.000 de lei de la populație, să reușească o redresare pe termen lung și să rezolve situația deșeurilor din Florești. Reamintim că firma Quatro Eco Salub are ca asociați pe Consiliul Local Florești, CL Gilău, CL Măguri și CL Răcătău, asociații amintiți votând până acum majorarea capitalului social. Mai mult, CL Gilău chiar a aprobat contribuția financiară la majorarea de capital.
Am convocat astăzi a treia ședință de consiliu local, în care propuneam consilierilor locali, asociați în firmă, aprobarea soluției propusă de mine și Executiv pentru ca operatorul de colectare salubritate să se redreseze pe termen lung și pe moment. Consilierii locali PSD, ALDE, PMP și UDMR, cu excepția a doi dintre ei – Szekely Istvan și Istvan Szekely – au votat împotrivă. Din păcate, la mai bine de o lună de la agravarea situației, consilierii locali, asociați în firmă, nu au venit cu nici o altă soluție. Ei doar resping continuu soluția propusă de mine și de Executiv, dar nu sunt în stare să vină cu o soluție alternativă. Un fel de nu suntem de acord cu această variantă, dar noi cu alta nu venim. În aceste condiții, din păcate, firma prestatoare a serviciului de salubritate, va continua să presteze serviciul în condiții de avarie. Asta din cauza încasării precare a restanțelor pe care floreștenii le au la firmă. Eu, mai mult ca sigur, nu voi mai convoca o altă ședință. Consilierii locali, dacă au altă soluție, pot convoca o nouă ședință dacă doresc.”

 

 

Distribuie articolul

Lasă un comentariu